Blog bydlení

Zahradní nábytek? Vyberte ten, který miluje i letní spršku

I když je aprílové počasí výsadou měsíce dubna, letošní léto si s námi pěkně zahrává a tak i vám jistě několikrát vložilo do úst větičku o tom, že venku řádí právě aprílové počasí. Chvilku sluníčko naplno ukazuje svou sílu a v mžiku je vystřídáno letním mrholením, klidně i v síle pořádného lijáku. Na chvíli vykoukne i duha a sotva co se mrak přestěhuje nad sousední vesnici, sluníčko už vysouší loužičky. No a řekněte sami, komu by se v takovém počasí chtělo pod střechu kromě sebe, stěhovat i zahradní nábytek.

 

Obývací pokoj na čerstvém vzduchu?

 

Díky pohodlnému zahradnímu nábytku to není žádný sen, ale naprostá realita. Nejen, že si z bohaté nabídky designového a stylového ztvárnění můžete vybírat zahradní lehátka, stoly, křesílka, pohovky i lenošky přesně nejen podle svého vkusu, ale i stylu své zahrady a představ o pohodlném lenošení. Navíc vaše terasa, pergola či altán skutečně na každého a především na vás, zapůsobí jako komfortní obývací pokoj. Nemusíte totiž ani venku ustupovat svému pohodlí, moderní zahradní nábytek je vybavený i čalouněním. To nejen vypadá, ale také je zcela funkční jako to u interiérového nábytku – v zahradní úpravě je však naprosto voděodolné. Speciální voděodolná látka odolá nejen dešti, ale také chlorované vodě i UV záření a přitom je prodyšná a její povrch v mžiku osychá. Takovýto zahradní nábytek tak nejen můžete nechat venku během letních dní, ale téměř po celý rok, některý dokonce i v zimě.

 

Jděte na to chytře, vyberte si zahradní nábytek milující rozmary počasí

 

A zatímco jistě odvětíte, že plastový zahradní nábytek také leccos vydrží, my oponujeme tím, že není nad trochu té estetiky, kterou skvěle zastupuje dřevo. Dřevo sluší každé zahradě a vždy působí elegantně, přitom nenuceně a přirozeně. Dřevěný nábytek ze dřeva z našich končin rozmary počasí nevítá, ovšem takové eukalyptové dřevo, tomu deštík vůbec nevadí. Stejnou předností vyniká i teakový zahradní nábytek, který je velmi odolný, pro zachování jeho typické medové barvy jej však musíte pravidelně napouštět teakovým olejem. Ošetřující olej prospívá každému dřevu, chrání jej proti opotřebení i nevyhnutelnému poškrábání a také brání jeho vysoušení. Není-li dřevo vašim favoritem, vaší zahradě bude jistě slušet i kovový zahradní nábytek, který je lehký, mobilní a pokud vsadíte také na originalitu v podobě kovaných kousků, rozhodně nešlápnete vedle.

 

Umělý ratan zná recept na každé počasí

 

Vzdušný, elegantní, přitom pevný, odolný a trvanlivý - to je zahradní nábytek z umělého ratanu, který obstojí před každým rozmarem počasí. Skutečně mu na kráse neubere prudké sluneční záření, chlorovaná voda z bazénu ani pořádný letní liják. Snadno obstojí i před prachem a především i mrazem a sněhem. Klidně si tak oblíbenou kávičku můžete vypít na své zasněžené terase – samozřejmě řádně zababušení. Umělý ratan vám poskytne nejen pohodlné posezení, dokonce i bez podsedáků, ale také snadnou údržbu a snadnou možnost přesunutí, díky jeho nízké hmotnosti. Po designové stránce si pak rozhodně na nabídku zahradního nábytku z umělého ratanu nemůžete stěžovat – pestrý výběr barev, stylů i tvarů uspokojí i ty nejnáročnější milovníky letního lenošení.

Názory

Přidat názor