Blog bydlení

Zařizujeme pokoj pro prvňáčka

Září se blíží a s ním i žhavé téma jak zařídit pokoj pro čerstvého prvňáčka. Pokud se i z vašeho dítka stane prvním zářijovým týdnem školák, je nejvyšší čas upravit mu jeho pokojíček tak, aby v něm mělo ideální podmínky pro učení, ale zároveň stále i dostatek místa pro hraní.

 

Místo pro příjemnou přípravu do školy

 

Základními prvky, které nesmí chybět v pokoji vašeho prvňáčka jsou bezpochyby psací stůl, židle a také kvalitní osvětlení. Zatímco doteď stačil vaší holčičce či chlapečkovi ke kreslení jednoduchý dětský stůl klidně doplněný o plastové židličky, nyní je čas poohlédnout se po něčem kvalitnějším. Studijní koutek je nejlépe umístit do blízkosti okna, přirozené denní osvětlení je totiž pro dětský zrak to nejlepší. Psací stůl můžete vybrat dle prostorových možností – klasický obdélníkový i rohový. Pokud si nejste jisti výškou stolu, nejlépe je poohlédnout se po rostoucím stolu, u kterého snadno přizpůsobíte jeho výšku růstu vaší ratolesti. Hodit se může i polohovací pracovní deska a také zajímavý úložný prostor. Pořádná židle je rozhodně základ, který není radno podcenit. Židle by měla být nastavitelná a to nejen ve výšce sedáku, tak i ve sklonu zádové opěrky. A nezapomeňte – při usednutí na židli by mělo dítko mít chodidla celou plochou na zemi a kolena by měly svírat pravý úhel.

 

Kvalitní odpočinek i snění dodá dobrou náladu i energii

 

Postýlka určitě nechyběla v pokojíčku vašeho potomka ani dosud, ale právě nyní je ideální čas posoudit, jestli nenastal čas, pořídit mu postel větší. Děti rostou velmi rychle a tak právě ve školním věku často dozraje čas k nákupu dospělácké postele s rozměry minimálně 90 x 200 cm. Navíc budete mít přestavbu pokojíčku kompletní a nebudete muset za rok či za dva měnit dispozice kvůli větší postýlce. Pokud se vám klasické rozměry do pokojíčku prvňáčka už nevejdou právě proto, že vzniklo místo pro učení, nabízí se vám pestrá nabídka vyvýšených a patrových postelí, které v sobě rafinovaně dokáží zkombinovat i poličky a skříně.

 

I prvňáček je stále dítětem

 

A tak při zařizování pokojíčku nezapomeňte na hrací koutek pro objevování světa tolik potřebnou a oblíbenou dětskou hrou. Nejen příjemný koberec na zem, kde děti nejraději tráví čas hry, ale také dostatek úložných prostor, ve kterých bude mít každé autíčko, princezna, puzzle i lego své místo. Vybírat můžete z velmi praktických úložných systému, kontejnerů, praktických boxů i poliček. Dostatek soukromí a svět fantazie vykouzlí v pokojíčku prvňáčka i stylový dětský domeček. Zvolíte-li domeček rafinovaně – třeba v podobě oblíbeného týpí - vydrží v pokojíčku i několik dalších let.

Názory

Přidat názor