Blog bydlení

Závěsné křeslo aneb relaxujte jako na obláčku

 

Po odpočinku touží každý. Ať už pracujete fyzicky či duševně, vaše tělo přímo touží po rozkoši uvolnění a relaxace. Můžete se natáhnout na pohovku, zavrtat se pod peřinu, protáhnout se na lenošce, nebo můžete zažít zcela nový a netradiční oddych jaký znají listy v korunách stromů. Stačí si vybrat jedno z báječných závěsných křesel a dát svému znovuzrození nový rozměr.

 

Stačí závěsné křeslo a relaxační koutek je hotov

 

Ať už si chcete dopřát novou energii ze spánku, poslechu oblíbené hudby nebo pomocí dobré knihy, v závěsném křesle můžete číst, snít, sledovat televizi i pracovat. Závěsná křesla jsou velice pohodlná a dopřejí tělu oporu, zároveň i možnost schoulit se a skrýt před okolním světem. Zatoužíte-li po konejšivém houpání, i tuto svou náruč vám závěsné křeslo s radostí nabídne. Rázem se tak ocitnete v úplně jiném světě a oprášíte tak své vzpomínky na dětské pohupování na klíně u maminky, na houpačce či v závěsné síti.

 

Závěsné křeslo nenápadné i vyzývavé

 

Závěsné křeslo můžete bezpečně ukotvit třeba v rohu místnosti oddělené květinovou stěnou a knihovnou za zády, ale bez mrknutí oka vám vyladí vaše bydlení klidně zavěšené vedle vaší pohovky. Jedinou nevýhodou, která může nastat, bude zřejmě fakt, že se každá návštěva bude chtít „zhoupnout“ a vy budete muset sepisovat pořadníky. Díky nápaditému zpracování a jedinečnému designu se závěsné křeslo dokonale postará o moderní vzhled každé místnosti, ale zapadne i do vaší chalupy, jejíž interiér dýchá nostalgií. Stačí si jen vybrat to správné stylové zpracování.

 

Závěsné křeslo připomínající minulost i vzdálenou budoucnost

 

Křeslo určené k zavěšení můžete vybírat z různých druhů zpracování i použitých materiálů. Rafinovaně jednoduše působí závěsné křeslo z ohýbaného smrkové dřeva doplněné o pohodlný podsedák a připomínající severský či retro styl bydlení. Pokud toužíte po luxusnějším a nápaditějším pojetí, pak vás jistě nadchne elegantní křeslo z průhledného plastu, nebo lépe plexiskla, které v čiré variantě působí jako skleněné a je téměř nerozbitné. Díky barevným variacím použitého plastu však můžete získat až lehce provokativní design či dokonale sladit křeslo s interiérem. Ani ratanová závěsná křesla se za své zpracování nemusí stydět a razíte-li názor, že v jednoduchosti je krása, pak obyčejná retro křesla z textilie jsou pro vás to pravé. Na výběr pak máte varianty s oporou zad či závěsná křesla připomínající spíše klasické a obyčejné houpací sítě.

 

Závěsné křeslo u stropu i ve vlastním rámu

 

Velkou předností závěsných křesílek je fakt, že si můžete vybrat různé formy principu zavěšení. Klasické stropní zavěšení lze použít do různých typů stropů, vždy je však důležité bezpečné ukotvení. Pokud patříte mezi pár šťastlivců, kteří mají nad hlavami trámy, máte tu nejjednodušší možnost upevnění křesla. Do všech ostatních materiálů je pak nejlépe použít chemickou kotvu, které bezpečně udrží křeslo a nepoškodí zdivo. Druhou variantou jsou závěsná křesla s vlastní konstrukcí, která se nádherně vyjímají ve větších prostorách a jejich velkou výhodou je mobilita. Můžete je volně přenášet a přemisťovat, své pohodlí a relaxaci si tak můžete dopřát kdekoli v bytě či domě a dle zvoleného materiálu také venku na zahradě.

 

Pokud jste propadli svodům závěsného křesla, jistě vás potěšíme, že na trhu naleznete varianty pro vaše ratolesti, které pohupování přímo zbožňují, ale také speciální kolekce určené pro páry. Vaší relaxaci i romantice tak nic nestojí v cestě.

Další inspirace zde 

Názory

Přidat názor