Blog bydlení

Získejte nemovitost v dražbě! Jejich výhodnost a zájem o ně roste!

Po vlastním majetku touží snad až na výjimky každý. Zatímco někdo touží po rodinném domku, druhý se spokojí s bytem a chalupou na víkendy a nebo prozatím nepohrdne alespoň pozemkem. Ani garáž není k zahození a pokud se chystáte podnikat, komerční prostory se můžou hodit. Pořiďte  si tyto nemovitosti super výhodně – v dražbě!

 

Nemovitost v dražbě není prokletá

 

Nemyslíme to samozřejmě doslova, ale stále mnoho lidí při vyslovení slova dražba napadne hned exekuce a s ní spojená obávaná ztráta majetku, která může potkat každého. Často se tak na tyto nemovitosti pohlíží tak nějak skrz prsty a působí nedůvěryhodně.  Pokud ale přeci není exekuce uvalena přímo na vás, není nic špatného ani smutného na tom, získat takto zatíženou nemovitost výhodně sami pro sebe. Dáte tak nejen jí, ale i původnímu majiteli šanci začít znovu, s čistým štítem. A především pro vás to bude nový a finančně lákavý začátek.

 

Super výhodný nákup bez starostí

 

O tom, že můžete v dražbě získat nemovitost k bydlení, rekreaci i podnikání za zlomek její původní ceny jste již jistě slyšeli. Nařízené dražby začínají na dvou třetinách odhadní ceny určené znalcem, u dobrovolných dražeb je pak tato částka již často na jedné třetině. Nespornou výhodou je však také fakt, že můžete získat například zcela nový dům těsně před dokončením, u kterého vám už však byrokratické obíhání úřadů a časté potíže při výstavbě oběhal a zařídil někdo jiný. Ano, mnoho lidí právě tento fakt odrazuje od výstavby nového rodinného domku a vy jej získáte na zlatém podnosu. 

A i taková dražba části nebo podílu nemovitosti nemusí být na škodu. O tyto podíly není příliš velký zájem – z pochopitelných důvodů – ovšem jejich cena je nízká. Pokud však hledáte jen možnost jak investovat do své budoucnosti, vůbec se dražení podílu nemovitosti nemusíte bát. Takto získaný dům či byt můžete snadno dále pronajímat a především získáváte předkupní právo na další části, takže jednou můžete objekt získat sami pro sebe.

 

Investice bez rizika

 

Máte pravdu, riziko číhá vždy a všude, u dražeb je však téměř nulové. Velkou výhodou je, že vydraženou nemovitost získáte naprosto právně čistou. Pokud na ni mlsně číhali věřitelé a zápisy exekucí se to v katastru nemovitostí jen hemžilo, vy přiklepnutím získáváte nemovitost bez těchto závazků. Vždy si však dobře přečtěte dražební vyhlášku, ve které zjistíte, zda k nemovitosti není vázáno věcné břemeno či nájemní smlouva, kterou soud nezruší a přechází na nového majitele.

 

Riziko zkusit si vydražit nemovitost a přijít tak výhodně k majetku je nulové a bez finančních ztrát. Neplatí se totiž žádné poplatky a žádné cenové náklady nehrozí. Ano, musíte před samotnou dražbou složit dražební jistotu, ta vám je však v případě neúspěchu  plně vrácena zpět. V okamžiku vítězství se o tuto částku poníží konečná cena vydražené nemovitosti – doplatíte jen zbývající částku. 

Jen v případě nedoplacení zbývající konečné ceny se má za to, že jste dražbu zmařili a dražební jistota propadá. Vy však zcela jistě nemovitost určitě získat chcete a nic vám tak nehrozí. A financovat ji můžete i hypotékou!

 

Názory

Přidat názor